Om cookies

VAD ÄR EN KAKA?

 

En kaka (cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Kakor används på många webbplatser för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner.

Det finns två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator, kakan har då ett utgångsdatum. När utgångsdatumet passerats raderas kakan automatiskt när du återkommer till den webbplats som skapade den. Den andra typen av kakor kallas sessionskakor och saknar utgångsdatum. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här kakan temporärt i din dators minne. Sessionskakor försvinner alltid när du stänger din webbläsare.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av kakor.

 

KAKOR PÅ DALARIDÅ.SE

Kakor används för att förbättra webbplatsens tjänster. En del av dessa kakor är nödvändiga för funktionaliteten på webbplatsen medan andra används för att förstärka användbarheten och din användarupplevelse.

På dalarida.se används kakor för att:

– ge dig möjlighet att dela och gilla innehåll
– mäta hur många personer som använder tjänsterna så att vi kan göra dem enklare och snabbare
analysera data som hjälper oss förstå hur du använder webbplatsens tjänster så att vi kan förbättra dem.

Post- och telestyrelsens (PTS) webbplats kan du läsa mer om kakor.